Haberler

Anasayfa / Haberler
Su Sebili Temizliğinin Önemi

Su Sebili Temizliğinin Önemi

Su sebilleri gündelik yaşamda en sık kullandığımız cihazlardan biridir. Soğuk ve sıcak suyun hazır halde bulunmasıyla hayatımızı kolaylaştırmaktadır.  Hayatımıza dahil olan bu cihazın bakımı ve onarımı çok önemlidir. Temizliğin yanı sıra düşük kalite sebiller de sağlık problemine yol açmaktadır.

 

Su tüketimiyle birlikte sebilin kullanımı da artmaktadır. Sebil, kullanım oranına göre anti bakteriyel ve mikrop üretme seviyesini yükseltmektedir. Bu nedenle sebil temizliğinin dikkat ve titizlikle yapılması zorunlu hale gelmektedir. Sebil temizliğinde kullanılacak temizlik malzemelerinin kalitesi ve etkisi çok önemlidir. Kullanılan malzemenin oranı ve dozu da önem taşımaktadır. Aksi takdirde elektronik cihazın devrelerine zarar verebilir. Temizleme uygulamasının, kokusuz temizlik malzemeleriyle veya insan sağlığına zararsız malzemelerle yapılması insan sağlığı açısından çok önemlidir. Kimyasal temizlik malzemeleri yerine doğal temizlik malzemelerinin kullanılması önerilmektedir.

 

Temizlik işlemi teknik servislerde de gerçekleştirilmektedir. Teknik servislerin çoğu ozon gazı ile temizleme işlemi yapmaktadır. Ozonlu suyun etkisi ve tesiri çok güçlüdür. Su sebilinin tüm kanallarına ulaşarak temel temizliği gerçekleştirmektedir. Kanallarda biriken pas ve anti virüsü derinlemesine temizleyerek atmaktadır.

 

Bunun yanı sıra doğal malzemelerle temizlemek de mümkündür. Evde bulunan sirke, karbonat, limon gibi doğal temizleyiciler ile organik deterjan, Arap sabunu  ve saf alkol ile de temizlemek mümkündür. Bu temizlik malzemeleri ozon gazına göre daha pratik ve her evde bulunabilen malzemelerdendir.

 

Ozon gazı ile temizleme işlemi dört ayda bir yapılması gerekirken, evde bulunan doğal temizleyicilerin iki gün ile on beş gün arasında uygulanması gerekmektedir. Ozon gazı ile doğal temizleyiciler arasındaki fark, ozan gazı derinlemesine ve güçlü temizlik sağlarken, evde uygulanan doğal temizleme uygulaması yüzeysel ve geçicidir. Her iki temizleyicinin de uygulanması gerekmektedir. Uygulama süreçleri ve etkileri arasında fark olsa da hijyen açısından sıklıkla tekrarlanması gereken uygulamalardır. Bu temizleyicilerin uygulanması insan sağlığını korumakta ve sebilin hijyenini sağlamaktadır. Sebilin ömrünü yukarıda belirtilen temizleyiciler ile uzatmak mümkündür.

13.12.2020

Sizi Aramamızı İstermisiniz?

Daha detaylı bilgi için biz sizi arayalım...